Incompany doe-cursus CO2-Prestatieladder niveau 3 certificeren

In één dag naar niveau 3

Cursus voor medewerkers van bedrijven en organisaties die zich willen certificeren voor de CO2-Prestatieladder of overwegen om dit te doen. Al meer dan honderd aannemers, bouwbedrijven en installatiebedrijven hebben de cursus gevolgd en positief beoordeeld. 

De CO2-Prestatieladder wordt door steeds meer aanbestedende partijen gebruikt. Zij geven bedrijven die hoger op de ladder staan gunningsvoordeel. Na deze cursus is de CO2-footprint (ook wel CO2-voetafdruk, carbon footprint of CO2-emissie-inventaris genoemd) van jouw bedrijf klaar en kan je met de formatdocumenten snel certificeren voor niveau 3 van de CO2-Prestatieladder.

Ben je al gecertificeerd en wil je de impact van het certificaat binnen jouw bedrijf vergroten? Dan is de cursus CO2-Prestatieladder certificaat behouden interessant. Of wil je hoger klimmen dan niveau 3? Dan is wellicht onze ondersteuning bij niveau 4 of 5 interessant.

Over de cursus

Stichting Stimular organiseert een incompany cursus van één dag waarin je werkt aan de CO2-footprint en een CO2-reductieplan van jouw bedrijf. De cursus en de bijbehorende formatdocumenten zijn gericht op het behalen van niveau 3 van de CO2-Prestatieladder.

Aan het eind van de dag heb je:

 • een CO2-footprint van jouw bedrijf, opgesteld met de Milieubarometer, een online instrument waarmee je jaarlijks de footprint van jouw bedrijf kunt opstellen
 • een actieplan voor CO2-reductie en kostenbesparing
 • een concept-CO2-rapportage om intern en extern te communiceren
 • ideeën over samenwerking met andere partijen (participatie)

Stimular heeft de cursus al meerdere malen gegeven o.a. voor leden van Bouwend Nederland regio's Zuid, Oost, Randstad Noord en afdeling Zeeland.

Tijd: De cursus duurt circa 6 uur, exclusief pauzes
Data: In overleg
Kosten: Neem contact met ons op voor een offerte. Een startabonnement op de  Milieubarometer kan onderdeel zijn van het aanbod.
Voorwaarden:
 • Voorafgaand aan de cursus verzamel je CO2-relevante gebruiksgegevens van jouw bedrijf (opdracht). Hiervoor zal je ongeveer 2 tot 4 uur nodig hebben, afhankelijk van het administratief systeem en de bedrijfsgrootte.
 • Je werkt tijdens de cursus op jouw eigen laptop.
 • Overige voorwaarden
Aanmelden: via e-mail, met vermelding van jouw contactgegevens en voorkeursdatum

Een individueel begeleidingstraject is ook mogelijk.

Waarom samenwerken met Stichting Stimular?

Stimular is een goede partner om mee samen te werken:

 • Uitgebreide kennis van de CO2-Prestatieladder, we hebben meer dan 100 bedrijven cursus gegeven en/of begeleid. 
 • Deskundig in berekenen van CO2-emissies, we zijn initiatiefnemer in het met zoveel mogelijk partijen gebruiken van dezelfde CO2-emissiefactoren.  
 • Deskundig in reductiemaatregelen, we ontwikkelen besparingstips voor onze website DuurzaamMKB.nl, bedrijfsdoorlichtingen en mobiliteitsscans;
 • Initiatiefnemer van de Green Deal CO2-emissiefactoren en berekeningsinstrumenten;
 • Regelmatig contact met SKAO (beheerder CO2-Prestatieladder) en certificerende instanties over de certificeringspraktijk.
Meer informatie
Heb je vragen over de CO2-Prestatieladder niveau 3 en/of deze cursus? Bel of mail Marc Herberigs, 010 238 28 26.