Doe-cursus CO2-Prestatieladder niveau 3 certificeren

In één dag naar niveau 3

Cursus voor medewerkers van bedrijven en organisaties die zich willen certificeren voor de CO2-Prestatieladder of overwegen om dit te doen. Al meer dan honderd aannemers, bouwbedrijven en installatiebedrijven hebben de cursus gevolgd en positief beoordeeld. 

De CO2-Prestatieladder wordt door steeds meer aanbestedende partijen gebruikt. Zij geven bedrijven die hoger op de ladder staan gunningsvoordeel. Na deze cursus is de CO2-footprint (ook wel CO2-voetafdruk, carbon footprint of CO2-emissie-inventaris genoemd) van jouw bedrijf klaar en kan je met de formatdocumenten snel certificeren voor niveau 3 van de CO2-Prestatieladder.

Ben je al gecertificeerd en wil je de impact van het certificaat binnen jouw bedrijf vergroten? Dan is de cursus CO2-Prestatieladder certificaat behouden interessant. Of wil je hoger klimmen dan niveau 3? Dan is wellicht onze ondersteuning bij niveau 4 of 5 interessant.

Over de cursus

Stichting Stimular organiseert een cursus van één dag waarin je werkt aan de CO2-footprint en een CO2-reductieplan van jouw bedrijf. De cursus en de bijbehorende formatdocumenten zijn gericht op het behalen van niveau 3 van de CO2-Prestatieladder.

Aan het eind van de dag heb je:

 • een CO2-footprint van jouw bedrijf, opgesteld met de Milieubarometer, een online instrument waarmee je jaarlijks de footprint van jouw bedrijf kunt opstellen
 • een actieplan voor CO2-reductie en kostenbesparing
 • een concept-CO2-rapportage om intern en extern te communiceren
 • ideeën over samenwerking met andere partijen (participatie)

Stimular heeft de cursus al meerdere malen gegeven o.a. voor leden van Bouwend Nederland regio's Zuid, Oost, Randstad Noord en afdeling Zeeland.

Tijd, locatie: 9.30 - 16.30 uur in Rotterdam
Datum: woensdag 18 september, andere data in overleg
Kosten: € 645,- (vrijgesteld van BTW), inclusief startabonnement op de  Milieubarometer. Bedrijven die al een abonnement hebben krijgen € 100,- korting.
Voorwaarden:
 • Voorafgaand aan de cursus verzamel je CO2-relevante gebruiksgegevens van jouw bedrijf (opdracht). Hiervoor zal je ongeveer 2 tot 4 uur nodig hebben, afhankelijk van het administratief systeem en de bedrijfsgrootte.
 • Je werkt tijdens de cursus op jouw eigen laptop.
 • Overige voorwaarden
Aanmelden: via e-mail, met vermelding van jouw contactgegevens en voorkeursdatum

Een incompany cursus of individueel begeleidingstraject is ook mogelijk.

Waarom samenwerken met Stichting Stimular?

Stimular is een goede partner om mee samen te werken:

 • Uitgebreide kennis van de CO2-Prestatieladder, we hebben meer dan 100 bedrijven cursus gegeven en/of begeleid. 
 • Deskundig in berekenen van CO2-emissies, we zijn initiatiefnemer in het met zoveel mogelijk partijen gebruiken van dezelfde CO2-emissiefactoren.  
 • Deskundig in reductiemaatregelen, we ontwikkelen besparingstips voor onze website DuurzaamMKB.nl, bedrijfsdoorlichtingen en mobiliteitsscans;
 • Initiatiefnemer van de Green Deal CO2-emissiefactoren en berekeningsinstrumenten;
 • Regelmatig contact met SKAO (beheerder CO2-Prestatieladder) en certificerende instanties over de certificeringspraktijk.
Meer informatie
Heb je vragen over de CO2-Prestatieladder niveau 3 en/of deze cursus? Bel of mail Marc Herberigs, 010 238 28 26.