Klimaatcoach voor bedrijven

Veel bedrijven en maatschappelijke organisaties willen energie besparen en uiteindelijk klimaatneutraal worden. Kleinschalige en eenvoudige maatregelen worden vaak al genomen. Toch zetten nog weinig van deze organisaties serieuze stappen richting een klimaatneutrale bedrijfsvoering.

In veel gevallen blijven de grotere maatregelen liggen door gebrek aan kennis en tijd. Bedrijven weten vaak niet waar zij op moeten letten bij de aanschaf van zonnepanelen of warmtepompen en zij zijn niet op de hoogte van de subsidies en financieringsmogelijkheden. Uit projecten van Stimular in Brielle en Vlaardingen blijkt dat bedrijven en organisaties de complexere maatregelen wel realiseren als ze daarbij ondersteuning krijgen.

De klimaatcoach van Stimular

Een coach van Stimular helpt en ontzorgt bedrijven en organisaties die serieuze stappen willen zetten met energiebesparing, opwekking van duurzame energie en duurzame mobiliteit.

De adviseur van Stimular:
  • denkt mee over de dilemma’s op de route naar klimaatneutrale bedrijfsvoering,
  • helpt bij het maken van keuzes en prioritering,
  • vraagt offertes aan en beoordeelt deze,
  • rekent businesscases door
  • vraagt subsidies aan.
De klimaatcoach levert geen dikke rapporten maar directe hulp op maat aan bedrijven die daar behoefte aan hebben. De klimaatcoach gaat zelf actief op zoek naar bedrijven en organisaties in jouw gemeente die behoefte hebben aan ondersteuning.

Referenties

Robin Klok van Pannenkoekenhuis Klokshuys (Brielle):
De gesprekken met Stimular hebben ons verder geholpen en we weten nu goed wat we moeten doen. Ook is het fijn dat Stimular ons helpt met het beoordelen van offertes en het aanvragen van subsidies. Op diverse maatregelen zit subsidie, waaronder het vervangen van verlichting en het plaatsen van zonnepanelen en pelletkachels.”
Lees het volledige artikel over de resultaten bij Klokshuys

Meer informatie?

Wil je ook bedrijven en organisatie ontzorgen op weg naar klimaatneutrale bedrijfsvoering?
Bel of mail Stefan Romijn (010 - 238 28 27).