Actueel

Activerende workshop over afval in De Bilt

maart 2016

Op 3 maart gingen bedrijven en organisaties onder begeleiding van Stimular aan de slag met afvalreductie en circulaire economie. De toelichting op het concept 'circulaire economie' bracht veel verheldering. Daarna vulden de deelnemers praktische werkbladen in om te ontdekken hoe ze minder materialen kunnen gebruiken en deze langer en hoogwaardiger kunnen benutten. 

Aan het einde van de workshop benoemde elke deelnemer acties om mee aan de slag te gaan.  Enkele voorbeelden: oud papier versnipperen tot verpakkingsmateriaal, afvalreductie bespreken met cateringbedrijf, inkopen van bedrijfskleding van gerecycled materiaal, gereedschap delen met anderen, een tappunt voor kraanwater op school maken.

Zie  impressie van de workshop op OogopDeBilt.nl

Stimular ontwikkelde de workshop en werkbladen over circulaire economie in opdracht van het netwerk Samen voor De Bilt. De workshop sluit goed aan op de 'no waste' doelstelling van gemeente De Bilt.

De werkbladen zijn toegespitst op dienstverleners uit diverse branches. Deelnemers beoordelen de workshop als praktisch en activerend. Stimular wil op basis van  het bewezen format werkbladen ontwikkelen voor branchegerichte workshops, bijvoorbeeld voor horeca/hotels/theaters en onderhouds- en installatiebedrijven.

Wil je ook met bedrijven werken aan afvalreductie en circulaire economie? Neem contact op met Marlies Peschier, 010-238 28 28.