Actueel

Eerste concept van digitale verhuisscan voor MKB klaar

november 2009

Nieuw vestigende of verhuizende bedrijven besparen geld en boeken milieuwinst door duurzaamheid mee te nemen in hun investeringsbeslissingen. De kansen liggen voor het oprapen, maar worden vaak niet verzilverd door gebrek aan tijd bij het bedrijfsleven om de vele duurzame opties in kaart te brengen. De digitale verhuisscan van Stimular geeft bedrijven snel inzicht in de kansen voor duurzaamheid en kostenbesparing bij nieuwbouw, verbouwing of renovatie en verhuizing.

Bied uw bedrijven de digitale verhuisscan aan.

Het eerste concept van de digitale verhuisscan voor MKB is klaar. U kunt de presentatie opvragen, bel Stimular: 010 - 238 28 28.

Voordelen voor de bedrijven

  • snel inzicht in de kansen voor kostenbesparing en milieuwinst bij duurzaam bouwen, renoveren en verhuizenselectie van relevante duurzame technieken
  • heldere aandachtspunten voor overleg met architect, aannemer, installateur etc.
  • invulling van duurzaam en klimaatneutraal ondernemen
  • eigen actieplan dat 24 uur per dag te raadplegen en te vernieuwen is

Voordelen voor de gemeente

  • extra stimulans voor bedrijven die de grootste besparingen en milieuwinst kunnen behalenbevorderen van innovatie
  • levering van relevante informatie op het juiste moment
  • aanknopingspunt om met bedrijven over hun activiteiten op het gebied van duurzaamheid in gesprek te gaan en hun ambities te verhogen
  • invulling van lokaal klimaat- en milieubeleid en bedrijventerreinaanpak

De digitale verhuisscan

De ondernemer logt in met een code die via de gemeente wordt verstrekt. De scan sluit aan bij de verschillende stappen die worden doorlopen tijdens het verhuisproces. De gebruiker krijgt tips te zien in een resultatenscherm. Hij kan deze lokaal of online opslaan en printen.

Besparingspotentieel energie

Vanuit klimaatbeleid is stimuleren van energiebesparing bij bedrijven belangrijk. Het besparingspotentieel door bewustwording is ongeveer 10%, met technische maatregelen is 20 tot 40% extra energiebesparing haalbaar. De grootste besparingen zijn haalbaar op natuurlijke momenten, zoals een verhuizing of verbouwing. Als op dit soort momenten geen actie wordt ondernomen, dan is de kans klein dat een ondernemer op korte termijn alsnog grote investeringen zal doen.

Teken in voor het einde van 2009 en ontvang 20% korting

De digitale verhuisscan is vanaf 1 januari 2010 beschikbaar. Op dit moment is Stimular bezig met de ontwikkeling in samenwerking met Uneto-VNI, SRE (Samenwerkingsverbad Regio Eindhoven) en de gemeenten Breda en Amsterdam. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vele jaren praktijkervaring met verhuisadviezen aan bedrijven in vele branches. Voor een vast bedrag, afhankelijk van de grootte van uw gemeente, biedt u drie jaar lang onbeperkt en via de eigen website de digitale verhuisscan aan bij bedrijven in uw gemeente. Deelnemende gemeenten worden opgenomen in het colofon als mede initiatiefnemer van de verhuisscan.

Meer weten? Bel Stimular, 010 - 238 28 28!