Actueel

Cursus voor gemeenten: Duurzaam Ondernemen met de Milieubarometer

mei 2011

Het blijkt vaak lastig om bedrijven te betrekken bij klimaatbeleid. Na deze cursus weet u hoe u de Milieubarometer kunt gebruiken om bedrijven te betrekken bij uw klimaatambities. De Milieubarometer is een online meetinstrument dat de milieubelasting en CO2-footprint van bedrijven en organisaties zichtbaar maakt. Het instrument bevat praktische tips over hoe de milieubelasting en CO2-uitstoot vervolgens te verminderen. Er zijn al meer dan 1000 Milieubarometers in gebruik bij bedrijven en overheden.

Tijdens de cursus leert u:

  • hoe de Milieubarometer werkt
  • hoe u de Milieubarometer inzet om bedrijven op weg te helpen met duurzaam en klimaatneutraal ondernemen
  • hoe ondernemers de Milieubarometer in de praktijk gebruiken. Henk-Jan Collignon van Drukkerij EfficiŰnta vertelt zijn ervaringen.

Datum: donderdag 18 augustus
Locatie: ons kantoor op de Botersloot 177 te Rotterdam
Tijd: U bent welkom vanaf 12.00 (inclusief biologische lunch). De cursus start om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan Stimular. Deelname inclusief biologische lunch is kosteloos.

Kunt u niet deelnemen aan de bijeenkomst, maar wilt u wel meer weten over hoe u bedrijven in uw gemeente op weg helpt met duurzaam en klimaatneutraal ondernemen? Neem dan contact op met Stefan Romijn.

Wij bieden drie ge´nteresseerde regio's een kosteloze cursus "Duurzaam ondernemen met de Milieubarometer" aan. We houden deze bij u op locatie als er minimaal 5 ge´nteresseerde gemeenten deelnemen. Inschrijving op volgorde van binnenkomst, dus wees er snel bij. Neem voor meer informatie contact op met Stefan Romijn.