Actueel

Inspiratiesessie Milieubarometeraanbieders

januari 2018

Op woensdag 7 februari organiseert Stimular een inspiratiesessie voor (toekomstige) gemeentelijke aanbieders van de Milieubarometer. Deelname inclusief lunch is kosteloos.


Gemeentes zijn continu op zoek naar manieren om bedrijven te stimuleren om te verduurzamen. Vanaf eind 2015 speelt vooral de vraag hoe ‘Parijs’ kan worden geďmplementeerd. Wat is klimaatneutraal precies? Hoe krijg je ŕlle bedrijven mee vooruit? En welke rol speelt de Milieubarometer hierin?

Om deze vragen met u te beantwoorden organiseren wij op woensdag 7 februari een inspiratiesessie. De sessie is van 10:30 tot 14:30 op een centrale plek in Utrecht. Deelname inclusief lunch is kosteloos.

Stimular zal haar visie op het stimuleren van bedrijven richting klimaat neutraal ondernemen toelichten. Daarna gaan we verder in drie workshops rondom het thema “Hoe bereiken we bedrijven”:

  1. Laagdrempelige bedrijventerreinaanpak
    Bedrijventerrein de Lage Meren-Meilust (bekend van de Philip Morris fabriek) in Bergen op Zoom heeft gezamenlijk een CO2-doel gesteld. Dat wordt gemonitord met één centrale groepsmilieubarometer.
  2. Koplopersaanpak
    Jaap de Vries van DZyzzion gebruikt de Milieubarometer als onderdeel van de bekende Koploperprojecten. Inmiddels zijn al meer dan 30 Koploperprojecten in een groot aantal gemeenten uitgevoerd, waaraan zo'n 350 bedrijven en organisaties meededen.
  3. Toezicht en handhaving
    Frencken Europe B.V. gebruikt de Milieubarometer voor de verplichte Energie Audit van de EED. Toezichthouders kunnen als een bedrijf toestemming geeft ook meekijken in een Milieubarometer, om zo op de hoogte te blijven van de voortgang.
De bijeenkomst is bedoeld voor gemeentemedewerkers op het gebied van duurzaamheid, economische zaken en toezicht & handhaving. Meld u aan voor deze inspirerende bijeenkomst en voor de workshop die u wilt volgen bij Anouk Schrauwen (010 238 28 29).