BMWT is de belangenbehartiger van leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel. BMWT heeft met Stimular voor haar leden het keurmerk Duurzame Bedrijfsvoering ontwikkeld. Dit keurmerk is een praktische invulling van ISO 14001.
Workshop ‘Aan de slag met duurzaamheid’ stimuleert BMWT- leden in duurzaam werken
Negen BMWT-leden lieten zich 25 januari jl. informeren over het keurmerk Duurzame Bedrijfsvoering tijdens de goed bezochte workshop ‘Aan de slag met het keurmerk Duurzame Bedrijfsvoering’ onder begeleiding van Stichting Stimular en BMWT. Minstens de helft van hen heeft serieuze plannen om concreet aan de slag te gaan om zich te kwalificeren voor dit keurmerk.
Doel van de workshop was vooral de drempel te verlagen om aan de slag te gaan met duurzame bedrijfsvoering. Adviseur Marjon Olijdam van Stimular lichtte de onderwerpen uit het eisenschema stuk voor stuk toe waarbij bedrijven praktisch werden geholpen aan antwoorden op hun vragen. Waar zit het grootste deel van het energieverbruik? En hoe kan je daarop besparen? Welke bedrijfsactiviteiten zijn relevant voor het bepalen van de CO2-footprint? Wat is de basis voor milieuverantwoorde bedrijfsvoering? Welke concrete maatregelen zijn nuttig en noodzakelijk om stappen te zetten naar milieubesparingen? Enzovoort.
De algemene reactie van deelnemers over deze workshop was positief. Het helpt ze op weg naar kwalificatie voor dit duurzaamheidskeurmerk, dat de afgelopen jaren voor leden van BMWT door de werkgroep Duurzaamheid is ontwikkeld in samenwerking met Stimular. De training vond plaats onder begeleiding van duurzaamheidsdeskundige Marjon Olijdam van Stimular. Zij kijkt ook terug op een informatieve en interactieve workshop: “Het was goed te zien dat een workshop van een paar uurtjes en met hulp van een aantal voorbeelddocumenten deze bedrijven een vliegende start krijgen. Het geeft net dat zetje om de drempel te verlagen om aan de slag te gaan met duurzame bedrijfsvoering’.
Albert Lusseveld: ‘De deelnemers gaven aan dat ze het belang inzien van duurzame bedrijfsvoering. Vooral in het licht van de duurzaamheidsontwikkelingen in de markt en bij de overheid’. Steeds vaker bevragen opdrachtgevers hun leveranciers over duurzaamheid. Denk aan opgaaf van de CO2-footprint. Met dit duurzaamheidskeurmerk in handen heb je als leverancier je huiswerk gemaakt. Het toont concreet aan dat een leverancier duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dat vergroot de kans op gunningsvoordeel en op orders.
De volgende workshop wordt gehouden op donderdag 11 oktober 2018.
Interesse in meer informatie over het keurmerk of wil je je aanmelden voor deelname aan de volgende workshop? Mail Albert Lusseveld, telefoon 070 79 000 77.
Bron: Keur Informatief, 1 februari 2018
Stimular ondersteunt brancheverenigingen met aanpakken en instrumenten op maat voor de branche of bedrijfssector.