Actueel

Stimular helpt sportverenigingen met energie besparen

mei 2017

De energiescans die Stimular uitvoert bij sportverenigingen en de aanvullende ondersteuning bij o.a. subsidie aanvragen en uitvoering van maatregelen leidt tot mooie resultaten. Alle verenigingen waar Stimular afgelopen jaren langs is geweest hebben diverse eenvoudige maatregelen direct uitgevoerd en de meeste verenigingen hebben daarna ook grotere investeringen gedaan. Zo was Stimular afgelopen maanden diverse malen aanwezig bij de opening van zonnepanelen op daken bij sportverenigingen.

ATV Alblasserdam

In opdracht van de Drechtsteden werden 20 sportverenigingen geholpen met energie besparen. Tennisvereniging ATV uit Alblasserdam voerde diverse quick-wins direct uit, waaronder aanwezigheidsdetectie in de kleedkamers, uitzetten van koelingen, isolatie van verwarmingsleidingen en tochtstrippen bij de deur. Daarna hielp Stimular ATV bij de zoektocht naar een goede en betaalbare leverancier van zonnepanelen. Vervolgens hielp Stimular bij de voorbereiding van een subsidie-aanvraag en werd meegedacht over slimme financieringsconstructie waarbij leden meebetalen aan de investering. Inmiddels staan er zonnepanelen op het dak, waarmee vrijwel volledig in de eigen elektriciteitsbehoefte wordt voorzien. Jeroen Sakko van ATV Alblasserdam was erg blij met de geboden hulp: “Met de professionele hulp van Stimular hebben we de juiste beslissingen kunnen nemen en zijn we erg trots op onze eigen vereniging die ontzettend duurzaam is geworden!”.


JBC Vlaardingen

In Vlaardingen hielp Stimular in opdracht van de gemeente en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o diverse verenigingen met een energiescan en vervolgondersteuning. Ook hier werden mooie resultaten geboekt en liggen inmiddels meerdere daken al vol met zonnepanelen. Zo ook bij de Jeu de Boules Club Vlaardingen (JBC). JBC verving de verlichting in de kantine en in de boulodrome door led en wekt met 84 zonnepanelen genoeg stroom op om volledig in het eigen verbruik te voorzien. Ook hier beoordeelde Stimular diverse offertes en werd de vereniging geholpen om het financiële plaatje rond te krijgen en subsidies binnen te halen. De volgende stap is de vervanging van de ketel door een duurzamer alternatief. Tijdens de opening van de zonnepanelen, waarbij het voltallige college van de gemeente Vlaardingen op wekbezoek kwam, was voorzitter Hans van Gils van JBC vol lof over de hulp door Stimular: “Ik ben uitermate tevreden over de deskundige hulp van Stimular. De contacten met Stimular heb ik als zeer prettig ervaren en zonder hun hulp was het niet gelukt dit zo snel voor elkaar te krijgen”.Op dit moment ondersteunt Stimular sportverenigingen in Gouda, Gorinchem, Giessenlanden en Zederik. Ook aan de slag met sportverenigingen in uw gemeente? De EDS-subsidieregeling, die door meerdere verenigingen werd gebruikt, gaat begin 2018 opnieuw open. Wilt u de verenigingen in uw gemeente ook op tijd voorbereiden via een energiescan en aanvullende ondersteuning? Lees onze aanpak voor sportverenigingen en neem dan contact op met Stefan Romijn (tel. 010-238 28).