Actueel

Stimular lanceert MVO-balans

juni 2011

Voor bedrijven die vooruitgang willen boeken

Steeds meer bedrijven willen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Met de MVO-balans van Stichting Stimular kunnen ondernemers MVO-doelen formuleren en de vorderingen meten en zichtbaar maken. De balans is gericht op MVO in brede zin, dus zowel milieu, als medewerkers en maatschappij. Met één plaatje, de MVO-balanskaart, tonen ondernemers eenvoudig aan medewerkers en andere belanghebbenden dat ze gericht aan MVO werken.

Anne-Marie Mol van de Provincie Zeeland: “Wij ondersteunen de ontwikkeling van de MVO-balans van harte. Door milieu met andere thema’s zoals kwaliteit, arbo, veiligheid en personeelsbeleid in één plaatje samen te brengen is het eenvoudiger om duurzaamheid op de agenda van het management van bedrijven te krijgen”. 

De MVO-balans ondersteunt bedrijven bij het stellen van kwantitatieve MVO-doelen. Ondernemers leggen vast wat ze over 2 tot 4 jaar willen hebben bereikt. Het gaat daarbij zowel om milieuaspecten zoals bijvoorbeeld het energiegebruik als sociale aspecten zoals onder andere veiligheid, opleiding en bijdragen aan de lokale samenleving. Vervolgens wordt jaarlijks de voortgang gemeten. Met de grafieken en MVO-balanskaart kunnen bedrijven doelgericht communiceren en verslagleggen over MVO.

In 2011 verzamelt Stimular reacties op de praktische bruikbaarheid van de MVO-balans aan de hand van een demo-versie. Begin 2012 wordt de MVO-balans gekoppeld aan de Milieubarometer van Stimular. De Milieubarometer wordt gebruikt door meer dan 1.150 kleine en grote bedrijven. De meetgegevens uit de Milieubarometer kunnen dan eenvoudig worden gebruikt in de MVO-balans.


Meer informatie en aanvragen demo-versie