Actueel

Update van MVO-zelfscan voor bouwbedrijven

juli 2016

Bouwend Nederland en Stichting Stimular hebben de MVO-zelfscan voor bouw- en infrabedrijven geactualiseerd. Twee jaar geleden is deze praktische online zelfscan voor kleine en middelgrote bouwbedrijven gelanceerd.

Inmiddels is de tool door 300 personen gebruikt om MVO-rapportages op te stellen. De gebruikers hebben in totaal ruim 700 rapportages gemaakt.

Met de MVO-zelfscan kunnen bedrijven een overzichtelijk rapport opstellen over wat ze aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) of duurzaamheid doen. Steeds meer opdrachtgevers vragen hierom. Tevens geeft de scan opties voor extra MVO-activiteiten. Deze MVO-kansen worden inclusief praktische tips en voorbeelden opgenomen in een interne MVO-actielijst.

De MVO-zelfscan bevat vragen over Medewerkers, Milieu, Klanten, Maatschappij, Ketensamenwerking en MVO-beleid. De scan bestrijkt alle kernthema’s van ISO 26000, de internationale richtlijn voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties.

Nu is de scan uitgebreid met een vraag over vervoer van bouwmaterialen en extra opties voor duurzame bouwmaterialen. Bij de tips zijn inspirerende voorbeelden uit de praktijk en links naar praktische hulpmiddelen zoals de Top 10 zuinige auto’s toegevoegd.


In het najaar organiseren Bouwend Nederland en Stimular MVO-cursussen voor bouw- en infrabedrijven waarin aan de hand van de MVO-zelfscan maatregelen en ervaringen worden uitgewisseld.

De MVO-zelfscan is kosteloos te gebruiken: https://bouw.mvo-zelfscan.nl

Ook voor jouw branche kunnen we een MVO-zelfscan maken. Neem contact op met Marlies Peschier, 010 - 238 28 22

Wat Stimular biedt aan branches