Actueel

Verdien adviestraject naar 100% klimaatneutraal

juni 2016Als organisatie binnen 1 jaar 100% verantwoordelijkheid nemen voor de eigen impact op klimaatverandering? Dat kan nu met de tweede editie van de Climate Makeover. Stimular voert een aantal van deze Makeovers uit. Stimular is zelf al jaren klimaatneutraal en heeft honderden organisaties op weg geholpen richting klimaatneutrale bedrijfsvoering.

Vijfentwintig organisaties maken kans op een gratis adviestraject richting een klimaatneutrale organisatie. Stimular denkt met u mee hoe u op een verantwoorde wijze klimaatneutraal wordt. De eerste stap is het verkrijgen van inzicht in uw CO2-voetafdruk. Stimular brengt in kaart hoe u de uitstoot en kosten van energie en vervoer kunt verminderen en waarmee u ook direct voldoet aan de wet Milieubeheer. Vervolgens krijgt u tips over het duurzaam opwekken of groen inkopen van energie. Ten slotte denkt Stimular mee over hoe u via CO2-compensatie verantwoordelijkheid kunt nemen voor de resterende uitstoot.

Wat levert 100% klimaatneutraal op?

  • Je raakt bewust van energiekosten en hoe je hier op kunt besparen;
  • Je kunt jouw organisatie of product duurzaam en klimaatneutraal positioneren;
  • Je hebt competitief voordeel bij duurzame inkopers;
  • Je bereidt je voor op (wet- en regelgeving in) de toekomst;
  • Je medewerkers zijn trots en extra gemotiveerd;
  • Je krijgt een goed gevoel, omdat je meewerkt aan een betere wereld!
100% klimaatneutraal met de Climate Makeover? Dat kan! De 25 inschrijvers met de beste motivatie verdienen het adviestraject. Neem voor meer informatie contact op met Stefan Romijn (010 -238 28 27).

De Climate Makeovers zijn een initiatief van de Nederlandse Klimaatcoalitie en mede mogelijk gemaakt dankzij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het Klimaatplein organiseert de uitvoering. 

Quotes van vorige Climate Makeover deelnemers:
  • "Met een beetje hulp naar CO2 neutraal zou mij erg trots maken. Die bijdrage aan de toekomst vind ik erg belangrijk. Peter Vrouwe, bouwbedrijf Vrouwe
  • "Wij willen naast onze eigen processen verbeteren ook een inspiratie vormen voor de branche. Marco Kotteman, Iedema Projectstoffering

Stimular helpt u verder met klimaatneutraal ondernemen.