Actueel

Workshops en Milieubarometer voor zwembaden

november 2013

Stimular geeft op 20 en 21 november workshops over CO2-footprint en milieumaatregelen op het jaarlijkse Zwembadcongres van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en de recron. Dit jaar is het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Veel zwembadmanagers worstelen met thema’s als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Maatschappelijk Vastgoed en Social Return on Investment. Hoe kan ik als bedrijf een positieve bijdrage leveren aan mijn omgeving?

Onderdeel van het congresprogramma zijn workshops over de CO2-footprint van een zwembad en efficiënte milieumaatregelen. In het kader daarvan worden leden van de VSG uitgenodigd om gebruik te maken van de Milieubarometer om hun CO2-footprint te bepalen. Gelijk krijgen ze dan kengetallen voorgeschoteld waarmee ze zich wat betreft energie, water en afval kunnen vergelijken met andere zwembaden en te zien hoe ver ze al zijn met het implementeren van de 'standaard' besparingsmaatregelen voor zwembaden.

Bent u VSG lid, dan kunt u nu gelijk uw gratis Milieubarometer startabonnement aanmaken.

Bent u snel en vult u voor 10 november uw Milieubarometer in, dan krijgt u van ons een controle van uw Milieubarometer. In ruil daarvoor gebruiken we uw gegevens anoniem in de voorbereiding van de workshops. Daarmee kunnen we de congresgangers laten zien hoe de milieubelasting van diverse typen zwembaden eruit ziet en hoe het staat met de implementatie van de standaard maatregelen.

Neem contact op met Willemien Troelstra of Stefan Romijn (010 - 238 28 28) of André de Jeu van de Vereniging Sport en Gemeenten (070 – 373 80 55) als uw zwembad/gemeente mee wil doen.