Ga naar de inhoud
  • 010 - 238 28 28
  • mail@stimular.nl

Volg ons:

Linkedin
Milieubarometer
stimular-logo
  • Home
  • Samen met Stimular
    • Bedrijven & organisaties
    • Branches & beleidsmakers
    • Cursussen duurzaamheid
  • Doe-het-zelf
    • Maatregelen
    • Hulpmiddelen
    • MVO
    • Klimaatneutraal ondernemen
    • Duurzaam bedrijfspand
    • Duurzaam bedrijventerrein
    • Biodiversiteit en bedrijven
    • Doe-het-zelf Agenda
  • Nieuws
  • Over ons
  • Home
  • Samen met Stimular
    • Bedrijven & organisaties
    • Branches & beleidsmakers
    • Cursussen duurzaamheid
  • Doe-het-zelf
    • Maatregelen
    • Hulpmiddelen
    • MVO
    • Klimaatneutraal ondernemen
    • Duurzaam bedrijfspand
    • Duurzaam bedrijventerrein
    • Biodiversiteit en bedrijven
    • Doe-het-zelf Agenda
  • Nieuws
  • Over ons

Zoeken

Wat kunnen wij voor je vinden?

CONTACT
  • Home
  • Samen met Stimular
    • Bedrijven & organisaties
    • Branches & beleidsmakers
    • Cursussen duurzaamheid
  • Doe-het-zelf
    • Maatregelen
    • Hulpmiddelen
    • MVO
    • Klimaatneutraal ondernemen
    • Duurzaam bedrijfspand
    • Duurzaam bedrijventerrein
    • Biodiversiteit en bedrijven
    • Doe-het-zelf Agenda
  • Nieuws
  • Over ons
  • Home
  • Samen met Stimular
    • Bedrijven & organisaties
    • Branches & beleidsmakers
    • Cursussen duurzaamheid
  • Doe-het-zelf
    • Maatregelen
    • Hulpmiddelen
    • MVO
    • Klimaatneutraal ondernemen
    • Duurzaam bedrijfspand
    • Duurzaam bedrijventerrein
    • Biodiversiteit en bedrijven
    • Doe-het-zelf Agenda
  • Nieuws
  • Over ons
Stimular
Doe-het-zelf
Inductie is echt top

Inductie is echt top

Parkheuvel, Erik van der Loo (chef-kok)

Chef-kok Erik van Loo (55), die met zijn restaurant Parkheuvel twee sterren verwierf, zweert bij inductie. “Het is even wennen, maar ik wil nooit meer terug. Geen twijfel over mogelijk. Inductie is echt top.”

In zijn keuken geen bakplaten die de hele dag loeien, verzengende hitte en koks met zwetende voorhoofden, zoals vaak in de horeca. Toen Van Loo in 2006 de zaak overnam van Cees Helder was het restaurant net overgestapt op inductie. Helder had drie Michelinsterren. Onder de nieuwe eigenaar ontving Parkheuvel in 2007 opnieuw de eerste ster, in 2009 de tweede. Die kookte Van Loo op inductie bij elkaar.

Voordelen

Hij noemt de voordelen: ,,Inductieplaten werken supersnel. Je gooit twee deciliter ijswater in een pan. Echt, je draait je om en het kookt. Dat is met gas anders. Op een dag koken scheelt het een uur.’’ Ook werkt inductie preciezer, zegt hij. ,,Je kunt niet meer denken in laag en hoog vuur. Je moet denken in, in mijn geval, nummertjes 1 tot en met 12. Dat werkt heel precies. Waar hoog en laag nog subjectief is, is dat nummertje hetzelfde. Aanwijzingen geven gaat dus ook makkelijker. Dat we twee sterren hebben, danken we niet aan inductie, maar aan kwaliteit en persoonlijke creativiteit. Inductie betekent echter wel dat onze gerechten heel constant zijn. Iedere gek kan, als je mijn aanwijzingen volgt, de gerechten maken.’’

Geen nostalgische gevoelens bij de goede oude vlam

Maar je moet er dus wel aan wennen, want omdat het zo hard gaat, ‘verbrandt het ook waar je bij staat’. En bij inductie is er geen warmteverlies, zoals bij gas, zegt Van Loo. ,,Die grote gasplaten staan in een professionele keuken de hele dag aan. Boven die plaat is het constant 65 graden. Bij ons is het gewoon aangenaam. In de winter denk je zelfs: fris hier.’’ Ook thuis kreeg hij iedereen aan de inductie. Geen nostalgische gevoelens bij de goede oude vlam? ,,Helemaal niet. Vroeger reden we in paard en wagen, zwoeren we daar ook bij. Inductie is vooruitgang.’’

Bron: Van de kook, Eneco, Deltalinqs, gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en Woonstad Rotterdam

Belangrijke pagina's
Doe-het-zelf klimaatneutraal
  • Zelf aan de slag
  • Ondersteuning door Stimular

Hulp nodig? Ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden. Wacht dus niet en stel ze direct.

Neem contact op

Contact

Stuur ons je vraag!

of Bel 010 - 238 28 28

Navigatie

  • Samen met Stimular
  • Doe-het-zelf
  • Nieuws
  • Over ons
  • Samen met Stimular
  • Doe-het-zelf
  • Nieuws
  • Over ons

DIRECT NAAR

  • Bedrijven & organisaties
  • Branches & beleidsmakers
  • Cursussen duurzaamheid
  • Stimular-Maatregelen
  • Bedrijven & organisaties
  • Branches & beleidsmakers
  • Cursussen duurzaamheid
  • Stimular-Maatregelen

Contact

  • mail@stimular.nl
  • 010 - 238 28 28
  • Botersloot 177, 3011 HE Rotterdam

Volg ons

Linkedin

Stimular nieuwsbrieven

Abonneer nu

Abonneer je nu!

* verplicht veld
  • Over Stimular-projecten en -producten (zoals de Milieubarometer ) om samen verduurzaming te versnellen
  • Prikkelende praktijkvoorbeelden, handige hulpmiddelen, milieubewuste maatregelen en praktische wegwijzers om zelf verduurzaming te versnellen.
  • Nieuws & tips over het behalen en behouden van het CO2-bewust certificaat en het gebruik van de Milieubarometer daarbij.
  • Privacyverklaring
  • Cookiebeleid
  • Colofon
  • Disclaimer
  • In English
  • Privacyverklaring
  • Cookiebeleid
  • Colofon
  • Disclaimer
  • In English

© 2020 Stichting Stimular