Ga naar de inhoud
  • 010 - 238 28 28
  • mail@stimular.nl

Volg ons:

Linkedin
Milieubarometer
stimular-logo
  • Home
  • Samen met Stimular
    • Bedrijven & organisaties
    • Branches & beleidsmakers
    • Cursussen duurzaamheid
  • Doe-het-zelf
    • Maatregelen
    • Hulpmiddelen
    • MVO
    • Klimaatneutraal ondernemen
    • Duurzaam bedrijfspand
    • Duurzaam bedrijventerrein
    • Biodiversiteit en bedrijven
    • Doe-het-zelf Agenda
  • Nieuws
  • Over ons
  • Home
  • Samen met Stimular
    • Bedrijven & organisaties
    • Branches & beleidsmakers
    • Cursussen duurzaamheid
  • Doe-het-zelf
    • Maatregelen
    • Hulpmiddelen
    • MVO
    • Klimaatneutraal ondernemen
    • Duurzaam bedrijfspand
    • Duurzaam bedrijventerrein
    • Biodiversiteit en bedrijven
    • Doe-het-zelf Agenda
  • Nieuws
  • Over ons

Zoeken

Wat kunnen wij voor je vinden?

CONTACT
  • Home
  • Samen met Stimular
    • Bedrijven & organisaties
    • Branches & beleidsmakers
    • Cursussen duurzaamheid
  • Doe-het-zelf
    • Maatregelen
    • Hulpmiddelen
    • MVO
    • Klimaatneutraal ondernemen
    • Duurzaam bedrijfspand
    • Duurzaam bedrijventerrein
    • Biodiversiteit en bedrijven
    • Doe-het-zelf Agenda
  • Nieuws
  • Over ons
  • Home
  • Samen met Stimular
    • Bedrijven & organisaties
    • Branches & beleidsmakers
    • Cursussen duurzaamheid
  • Doe-het-zelf
    • Maatregelen
    • Hulpmiddelen
    • MVO
    • Klimaatneutraal ondernemen
    • Duurzaam bedrijfspand
    • Duurzaam bedrijventerrein
    • Biodiversiteit en bedrijven
    • Doe-het-zelf Agenda
  • Nieuws
  • Over ons
Stimular
Doe-het-zelf
Koken zonder vlammen

Koken zonder vlammen

Hidde de Brabander (patissier)

Patissier Hidde de Brabander is fan van inductie. Toen hij jaren geleden in een keuken werkte die overschakelde op deze manier van koken, was hij snel gewend. “Het is niet alleen sneller en schoner, het biedt voor patissiers nóg een belangrijk voordeel. Ik werk veel met suikerwater, bijvoorbeeld om nougat of macarons te bereiden. Als je een gasvlam gebruikt om dat te verwarmen, wordt de pan ook aan de zijkant warm en ontstaan er suikerkristallen die je continu weg moet poetsen met een kwastje. Met inductie heb je geen vlammen tegen de zijkant, maar alleen onderwarmte, en dus ook geen kristallisatie. Ideaal.” De Brabander merkt dat veel ‘collega’s’ juist graag vlammen zien, omdat ze weten hoe ze ermee moeten werken. “Zet je daar overheen en wen aan die cijfers op de kookplaat, denk ik dan. Je kunt er hetzelfde, of zelfs meer, mee bereiken.”

Toch snapt hij dat nog niet heel gastronomisch Nederland op inductie kookt. Het is immers een investering. “Het is slim om je eerst goed in te lezen en afwegingen te maken op basis van kosten en gemeenteplannen”, vindt hij dan ook. Erik van Loo is het met hem eens: “Je moet ook de stroomvoorziening in huis hebben. Dat hebben de meeste zaken helemaal niet”, vult hij aan. “En je kunt te maken krijgen met kinderziektes in de opstartfase, zoals wij dat hadden: installatiefoutjes of een scheurtje in de plancha, waar water in kwam.”

Bron: GASVRIJ IN DE HORECA, VOL GAS OP INDUCTIE, Carolien Dircken voor Entree hét platform voor de horeca (oktober 2019)

Belangrijke pagina's
Doe-het-zelf klimaatneutraal
  • Zelf aan de slag
  • Ondersteuning door Stimular

Hulp nodig? Ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden. Wacht dus niet en stel ze direct.

Neem contact op

Contact

Stuur ons je vraag!

of Bel 010 - 238 28 28

Navigatie

  • Samen met Stimular
  • Doe-het-zelf
  • Nieuws
  • Over ons
  • Samen met Stimular
  • Doe-het-zelf
  • Nieuws
  • Over ons

DIRECT NAAR

  • Bedrijven & organisaties
  • Branches & beleidsmakers
  • Cursussen duurzaamheid
  • Stimular-Maatregelen
  • Bedrijven & organisaties
  • Branches & beleidsmakers
  • Cursussen duurzaamheid
  • Stimular-Maatregelen

Contact

  • mail@stimular.nl
  • 010 - 238 28 28
  • Botersloot 177, 3011 HE Rotterdam

Volg ons

Linkedin

Stimular nieuwsbrieven

Abonneer nu

Abonneer je nu!

* verplicht veld
  • Over Stimular-projecten en -producten (zoals de Milieubarometer ) om samen verduurzaming te versnellen
  • Prikkelende praktijkvoorbeelden, handige hulpmiddelen, milieubewuste maatregelen en praktische wegwijzers om zelf verduurzaming te versnellen.
  • Nieuws & tips over het behalen en behouden van het CO2-bewust certificaat en het gebruik van de Milieubarometer daarbij.
  • Privacyverklaring
  • Cookiebeleid
  • Colofon
  • Disclaimer
  • In English
  • Privacyverklaring
  • Cookiebeleid
  • Colofon
  • Disclaimer
  • In English

© 2020 Stichting Stimular