Het bestuur van Stimular

Stichting Stimular heeft een bestuur waarin het MKB en overheden zijn vertegenwoordigd.


 

< Annie Gruisen, zelfstandig ondernemer (voorzitter)
"Met veel passie en enthousiasme probeer ik stad Rotterdam en de haven nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen met als doel om het toerisme in de stad en de haven te versterken. Stimular verbreedt mijn horizon, daar gaat het naast economische duurzaamheid ook over sociale en ecologische duurzaamheid."

Edgar Willemse, Drukkerij Van de Water >
"Mijn bedrijf is één van de eerste gebruikers van de Milieubarometer en ondertussen betrokken bij meerdere duurzaamheidgroepen. Ik kwam eind jaren '90 met Stichting Stimular in contact bij het zoeken naar evenwicht tussen economische resultaten, sociale belangen en het milieu. De impact van Stimular op duurzame ontwikkeling bij bedrijfsleven en overheid is groot. Mijn rol als ondernemer in het bestuur is bewaken dat het werk van Stimular gericht blijft op de dagelijkse praktijk van bedrijven en interessant is voor zowel de koplopers als het peloton."  Lees de case over dit bedrijf op DuurzaamMKB.nl
 


 

< Patrick Teunissen, Omgevingsdienst Noordzeekanaal
"Ik ben als adviseur klimaat en energie werkzaam bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. In de dagelijkse praktijk merk ik dat een milieubeleid bij bedrijven begint bij een goed inzicht in de milieubelasting. Stimular biedt met de Milieubarometer hiervoor een goede basis. Het is de kracht van de eenvoud! Mijn doel is dat Stimular een compleet instrumentenpalet ontwikkelt dat aan zo veel mogelijk bedrijven ten goede komt."
Pieter van Essen, zelfstandig ondernemer >
"Na een lange carrière bij het Havenbedrijf Rotterdam, waarvan de laatste 5 jaar als lid van het Managementteam van het Rotterdam Climate Initiative, ben ik tegenwoordig werkzaam voor de gemeente Rotterdam als business accelerator Clean Tech. In deze functie ondersteun ik duurzaamheidsinitatieven op het gebied van wind, zon, recycling e.d. Daarnaast ben ik lid van de Adviescommissie van SOFIE, het investeringsfonds voor Stadshavens van de gemeente Rotterdam. Ik zal mijn netwerk in het Rotterdamse (haven)bedrijfsleven benutten om Stichting Stimular op meerdere plaatsen te introduceren teneinde de bekendheid met de bij de Stichting aanwezige expertise te vergroten. Dit kan leiden tot een verbreding van de opdrachtenportefeuille."