Ga naar de inhoud
  • 010 - 238 28 28
  • mail@stimular.nl

Volg ons:

Linkedin
Milieubarometer
stimular-logo
  • Home
  • Samen met Stimular
    • Bedrijven & organisaties
    • Branches & beleidsmakers
    • Cursusaanbod
  • Doe-het-zelf
    • Maatregelen
    • Hulpmiddelen
    • MVO
    • Klimaatneutraal ondernemen
    • Duurzame bedrijfshuisvesting
    • Duurzaam bedrijventerrein
    • Biodiversiteit en bedrijven
    • Doe-het-zelf Agenda
  • Nieuws
  • Over ons
  • Home
  • Samen met Stimular
    • Bedrijven & organisaties
    • Branches & beleidsmakers
    • Cursusaanbod
  • Doe-het-zelf
    • Maatregelen
    • Hulpmiddelen
    • MVO
    • Klimaatneutraal ondernemen
    • Duurzame bedrijfshuisvesting
    • Duurzaam bedrijventerrein
    • Biodiversiteit en bedrijven
    • Doe-het-zelf Agenda
  • Nieuws
  • Over ons

Zoeken

Wat kunnen wij voor je vinden?

CONTACT
Stimular
Doe-het-zelf
Stel branders van ovens juist af

Stel branders van ovens juist af


Beschrijving

Minimaliseer rookgasverlies door een optimale afstelling van de gas/lucht-verhouding van de branders. Zorg voor goed onderhoud van de branders (en andere ovenmaterialen) om het gasgebruik te optimaliseren.

Minder zuurstof in het rookgas duidt op een efficiëntere verbranding in de oven. Iedere 2% verlaging van het zuurstofgehalte in het rookgas betekent 1% rendementsverbetering. Gemiddeld is 4% rendementsverbetering mogelijk.

Toepasbaarheid

Voor gasgestookte ovens.

Milieu aspecten

Deze maatregel bespaart op het gasverbruik.

Financiële aspecten

De investering is nihil. Jaarlijks onderhoud is geregeld via onderhoudscontracten met de ovenleverancier.
In een rotatie-oven met een enkele ovenwagen (80 × 60 cm) met een gemiddeld verbruik van 5 m3 gas per uur, is de besparing ca. 500 m3 gas, ofwel € 200 per jaar per oven.

Bron: InfoMil

Milieuthema's

  • Brandstof & warmte ,

Processen

  • brancheproces: brood- en banketbakken ,

Branches

Bekijk branches waarin de maatregel toepasbaar is
Bekijk alle maatregelen
Branches
Deze maatregel is vaak toepasbaar in de volgende branches
  • Voedingsindustrie - brood en banket ,
  • Voedingsindustrie - vlees ,
  • Voedingsindustrie - zoetwaren ,
  • Voedingsindustrie - overig ,
Toon branches waarin deze maatregel verplicht is
Suggesties voor verbetering?

Aanvullingen en verbetersuggesties voor maatregelen zijn welkom.

Verstuur suggestie

Suggesties voor verbetering?

Stichting Stimular vertaalt de groeiende vraag om duurzaamheid naar praktische instrumenten en werkwijzen voor bedrijven, brancheverenigingen, overheden en zorgaanbieders. Wij willen de verduurzaming van bedrijven en organisaties versnellen door kennis en ervaring te delen, onder andere in deze maatregelen.

Stuur ons jouw suggestie of aanvulling op deze maatregel:

Navigatie

  • Samen met Stimular
  • Doe-het-zelf
  • Nieuws
  • Over ons
  • Samen met Stimular
  • Doe-het-zelf
  • Nieuws
  • Over ons

DIRECT NAAR

  • Bedrijven & organisaties
  • Branches & beleidsmakers
  • Cursusaanbod
  • Stimular-Maatregelen
  • Bedrijven & organisaties
  • Branches & beleidsmakers
  • Cursusaanbod
  • Stimular-Maatregelen

Contact

  • mail@stimular.nl
  • 010 - 238 28 28
  • Botersloot 177, 3011 HE Rotterdam

Volg ons

Linkedin

Stimular nieuwsbrieven

Abonneer nu

Abonneer je nu!

 
* alleen e-mailadres is verplicht
  • Privacyverklaring
  • Cookiebeleid
  • Colofon
  • Disclaimer
  • In English
  • Privacyverklaring
  • Cookiebeleid
  • Colofon
  • Disclaimer
  • In English

© 2020 Stichting Stimular