Ga naar de inhoud
  • 010 - 238 28 28
  • mail@stimular.nl

Volg ons:

Linkedin
Milieubarometer
stimular-logo
  • Home
  • Samen met Stimular
    • Bedrijven & organisaties
    • Branches & beleidsmakers
    • Cursussen duurzaamheid
  • Doe-het-zelf
    • Maatregelen
    • Hulpmiddelen
    • MVO
    • Klimaatneutraal ondernemen
    • Duurzaam bedrijfspand
    • Duurzaam bedrijventerrein
    • Biodiversiteit en bedrijven
    • Doe-het-zelf Agenda
  • Nieuws
  • Over ons
  • Home
  • Samen met Stimular
    • Bedrijven & organisaties
    • Branches & beleidsmakers
    • Cursussen duurzaamheid
  • Doe-het-zelf
    • Maatregelen
    • Hulpmiddelen
    • MVO
    • Klimaatneutraal ondernemen
    • Duurzaam bedrijfspand
    • Duurzaam bedrijventerrein
    • Biodiversiteit en bedrijven
    • Doe-het-zelf Agenda
  • Nieuws
  • Over ons

Zoeken

Wat kunnen wij voor je vinden?

CONTACT
  • Home
  • Samen met Stimular
    • Bedrijven & organisaties
    • Branches & beleidsmakers
    • Cursussen duurzaamheid
  • Doe-het-zelf
    • Maatregelen
    • Hulpmiddelen
    • MVO
    • Klimaatneutraal ondernemen
    • Duurzaam bedrijfspand
    • Duurzaam bedrijventerrein
    • Biodiversiteit en bedrijven
    • Doe-het-zelf Agenda
  • Nieuws
  • Over ons
  • Home
  • Samen met Stimular
    • Bedrijven & organisaties
    • Branches & beleidsmakers
    • Cursussen duurzaamheid
  • Doe-het-zelf
    • Maatregelen
    • Hulpmiddelen
    • MVO
    • Klimaatneutraal ondernemen
    • Duurzaam bedrijfspand
    • Duurzaam bedrijventerrein
    • Biodiversiteit en bedrijven
    • Doe-het-zelf Agenda
  • Nieuws
  • Over ons
Stimular
Doe-het-zelf
Vervang versleten deurrubbers van koel- en vriescel

Vervang versleten deurrubbers van koel- en vriescel


Beschrijving

Vaak sluiten deuren van koel- en vriescellen niet goed als gevolg van versleten deurrubbers. Vervang deze rubbers zodat de deuren weer goed sluiten en energie bespaard wordt.

Test de sluiting van een deur met een vel papier. Stop het vel papier tussen deur en deurpost en sluit de deur. Het vel papier moet vastgeklemd blijven zitten.

Koel- en vriescellen met slecht sluitende deuren gebruiken meer elektriciteit dan koel- en vriescellen met goed sluitende deuren. Ook gaat het de kwaliteit van de opgeslagen producten achteruit (door de warmte en het vocht die iedere keer binnenkomt).

Koelingen grootste verbruikers

BillyBird Park Hemelrijk, Maarten Derks (manager)

Het BillyBird Park waakt er, nu ze dit weet, extra streng op om de koelingen na het seizoen direct uit te zetten. Verder zijn alle rubbers vervangen en worden de machines minimaal eens per maand ontdooid en ijsvrij gemaakt.

Lees meer

Toepasbaarheid

Deze maatregel is toepasbaar bij:

  • slecht sluitende deuren
  • dichtvriezende deuren

Milieu aspecten

Via niet goed sluitende deuren komt warmte de koelcel binnen die vervolgens wordt ‘weggekoeld’. De warme lucht is ook relatief vochtig. Deze vochtige lucht condenseert op de verdamper en er ontstaat ijs- (ofwel rijp-)vorming. De rijp werkt als isolatie en het duurt het langer om de koude uit de verdamper aan de koeling af te geven. Hierdoor wordt meer elektriciteit gebruikt en wordt ook de levensduur van het systeem verkort (vanwege het hogere aantal ‘draaiuren’).

Een slecht sluitende deur zal op jaarbasis 2 tot 5% meer energieverbruik geven. 

Financiële aspecten

De investeringen en baten zijn sterk afhankelijk van de grootte van de koel- en vriescellen en de hoeveelheid kieren. De terugverdientijd is 0 tot 2 jaar.

Aanvullende informatie

Zie ook de tips:

  • Sluit koel- en vriescel goed
  • Beperk deurverliezen bij koel- en vriescel

Bron: Infomil

Milieuthema's

  • Elektriciteit ,

Processen

  • faciliteit: koelcellen ,

Branches

Bekijk branches waarin de maatregel toepasbaar is
Bekijk alle maatregelen
Deze maatregel is gerelateerd aan Erkende Maatregel(en) voor energiebesparing:
Branches
Deze maatregel is vaak toepasbaar in de volgende branches
  • Detailhandel - supermarkten ,
  • Detailhandel - overig ,
  • Handel en distributie ,
  • Sport - zwembaden ,
  • Sport - overig ,
  • Voedingsindustrie - brood en banket ,
  • Voedingsindustrie - vlees ,
  • Voedingsindustrie - zoetwaren ,
  • Voedingsindustrie - overig ,
Toon branches waarin deze maatregel verplicht is
Suggesties voor verbetering?

Aanvullingen en verbetersuggesties voor maatregelen zijn welkom.

Verstuur suggestie

Suggesties voor verbetering?

Stichting Stimular vertaalt de groeiende vraag om duurzaamheid naar praktische instrumenten en werkwijzen voor bedrijven, brancheverenigingen, overheden en zorgaanbieders. Wij willen de verduurzaming van bedrijven en organisaties versnellen door kennis en ervaring te delen, onder andere in deze maatregelen.

Stuur ons jouw suggestie of aanvulling op deze maatregel:

Navigatie

  • Samen met Stimular
  • Doe-het-zelf
  • Nieuws
  • Over ons
  • Samen met Stimular
  • Doe-het-zelf
  • Nieuws
  • Over ons

DIRECT NAAR

  • Bedrijven & organisaties
  • Branches & beleidsmakers
  • Cursussen duurzaamheid
  • Stimular-Maatregelen
  • Bedrijven & organisaties
  • Branches & beleidsmakers
  • Cursussen duurzaamheid
  • Stimular-Maatregelen

Contact

  • mail@stimular.nl
  • 010 - 238 28 28
  • Botersloot 177, 3011 HE Rotterdam

Volg ons

Linkedin

Stimular nieuwsbrieven

Abonneer nu

Abonneer je nu!

* verplicht veld
  • Over Stimular-projecten en -producten (zoals de Milieubarometer ) om samen verduurzaming te versnellen
  • Prikkelende praktijkvoorbeelden, handige hulpmiddelen, milieubewuste maatregelen en praktische wegwijzers om zelf verduurzaming te versnellen.
  • Nieuws & tips over het behalen en behouden van het CO2-bewust certificaat en het gebruik van de Milieubarometer daarbij.
  • Privacyverklaring
  • Cookiebeleid
  • Colofon
  • Disclaimer
  • In English
  • Privacyverklaring
  • Cookiebeleid
  • Colofon
  • Disclaimer
  • In English

© 2020 Stichting Stimular