Ondersteuning bij extern communiceren over duurzaamheid

Tegenwoordig doen alle bedrijven en organisaties wel iets aan duurzaamheid, maar vaak wordt hier nog weinig over gecommuniceerd. Dat is jammer omdat klanten, opdrachtgevers en (potentiŽle) medewerkers dan niet weten dat je actief met duurzaamheid bezig bent, terwijl zij dit vaak wel waarderen of zelfs verwachten. Het thema duurzaamheid is uitermate geschikt om jouw bedrijf of organisatie van haar beste kant te laten zien!

Een bekende vorm van communicatie over duurzaamheid is een duurzaamheidsverslag. Hierin wordt verantwoording afgelegd over de duurzaamheidsprestaties (people, planet, profit) van een kalenderjaar. Wil je hier meer over weten, lees dan de pagina over duurzaamheidsverslag.

Voor wie is het interessant?

Bedrijven of overheden die een vliegende start willen maken met extern communiceren over duurzaamheid.

Wat zijn de voordelen?

  • Klanten, opdrachtgevers en (potentiŽle) medewerkers zien dat jouw bedrijf actief bezig is met duurzaamheid.
  • Je maakt gebruik van de jarenlange ervaring van Stimular om helder en enthousiast te schrijven over duurzaam ondernemen. 
  • Het biedt een stok achter de deur om eindelijk meer te gaan communiceren over wat je al doet op het gebied van duurzaamheid.

Wat kan Stimular doen?

Stimular ondersteunt graag bij het communiceren over de ambities, activiteiten en resultaten van jouw bedrijf op het gebied van duurzaamheid. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende communicatiemiddelen, bijvoorbeeld:

  • Webpagina(Ďs) 
  • Brochure
  • Pagina in de algemene bedrijfsfolder
  • Artikel voor vakblad of lokale krant

Onze ondersteuning bestaat uit het, samen met jou, maken van keuzes in de inhoud van de communicatie en het schrijven van teksten die aansluiten bij jouw doelgroep. De eindredactie, vormgeving, verzameling van beeldmateriaal en eventueel productie van de publicatie heb je in eigen hand. Desgewenst kan Stimular dit organiseren.

Referenties

  • Artikel over duurzaamheid van gemeentehuis van Westvoorne.
  • Onze Milieubarometer wordt gebruikt bij het maken van jaarverslagen, bijvoorbeeld door de  Algemene Rekenkamer.
  • De kengetallen en het benchmarkgemiddelde uit de Milieubarometer worden gebruikt in jaarverslagen, bijvoorbeeld door de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak voor Milieu en Ruimtelijke Ordening, kortweg StAB [PDF] (pag. 4).

Meer informatie?

Heb je vragen of heb je interesse in ondersteuning bij externe communicatie? Neem contact op met Marlies Peschier (010 - 238 28 22).